2015. aug 23.

Rövid elmélkedések- Egyes csapó

írta: S.a.n.s.
Rövid elmélkedések- Egyes csapó

Rövid elmélkedések címet viselő új blogszálamon színházzal kapcsolatos kérdéseket, gondolatokat osztok meg veletek, kötetlen kommentelésre hívva benneteket. Lássuk hát az elsőt.

MIÉRT KÉNE MINDENKINEK SZÍNHÁZBA JÁRNIA?

Arra gondoltam, hogy ez egy elég jó kérdés nyitásnak. A színház a távolságtartóbbaknak csak egy épület, ahol erre szakosodott egyedek különböző akármicsodákat csinálnak, amire valakik valamiért hajlandóak pénzt költeni. De mi az az ok, amiért az ügyesebb színházak még mindig vonzanak közönséget, és még mindig megmozgatják az embereket?

A színház egy másik világba repíti az embert. A színház segítségével új dimenzióba kerülhet a néző, amennyiben hajlandó átadni magát annak amit lát. Különböző korokba tekinthetünk be, visszanézhetünk a múltba, és előretekinthetünk a jövőbe. Ha fáradt vagy, akkor feldob, ha túlpörgött vagy, lenyugtat. 

A fiatalság bevonzása a színházba különösen nagy hangsúlyt igényelne, hiszen a fiatal generációk rengeteget tudnak tanulni a különböző előadásokból. Amellett, hogy a fiatalság élményekkel gazdagodna a színházban, rengeteg embertípust láthat, különböző érzelmi típusokkal találkozhat, illetve megismerheti az érzelmi mélységeket és hullámzásokat. Szókincsfejlesztésben a színház szintén élen jár, bár ezt mondanom sem kell. Emellett a fiatalság nem csak végignézi, hanem (amennyiben hajlandó) a színésszel együtt megéli a különböző érzelmeket.

Ti egyetértetek azzal, hogy mindenkinek kellene színházba járnia? Miért igen, miért nem, minden kommentet örömmel fogadok! A terep a tiétek!

S.a.n.s.

Szólj hozzá